Nová kolekcia Jar / Leto 24

Všetky produkty skladom

vyše 8000 modelov na výber

Prečo značka Napapijri?

Nezaradené

Štýl, funkčnosť a udržateľnosť

Módna značka Napapijri, ktorá je stelesnením outdoor a street módy, bola od svojho vzniku úzko spojená s prírodou. Napapijri charakterizuje emócie, dobrodružstvo, bádateľstvo a slobodu. Kladie dôraz na komfort, štýl, prémiové materiály a kvalitné spracovanie. Veľmi významnou súčasťou imidžu značky je aj environmentálna zodpovednosť. Značka ako Napapijri skrátka nemohla zostať ľahostajná k ochrane prírody. Spoločenskú zodpovednosť chápe ako výzvu na hľadanie nových riešení a zatiaľ neprebádaných miest.


Oblečenie pre náročných na cesty-necesty

Značka Napapijri sa zrodila v roku 1987, v tieni vrcholku európskeho najvyššieho vrchu Mont Blanc. Inšpirovaná dobrodruhmi a objaviteľmi šikovne skĺbila inovatívne materiály, praktické funkčné riešenia a štýlový dizajn. Medzi prvými sa zrodili cestovná taška Bering, batoh Voyage a ikonické bundy Skidoo a Rainforest, ktoré sú vhodné aj do extrémnych podmienok. O severskom vplyve na značku vypovedá názov, ktorý vznikol úpravou fínskeho slova Napapiiri, čo v preklade znamená „polárny kruh“.


Značka, ktorá v roku 1987 začínala výrobou cestovných tašiek, dnes ponúka prvotriedne oblečenie pre ženy, mužov aj deti. Vybrať si môžete z bohatej ponuky batožiny, búnd ale aj tričiek, mikín, obuvi či čiapok Napapijri. Každá nová Napapijri kolekcia so sebou nesie odtlačok dobrodružstva a lákavých diaľok. Ide o podstatu značky, na ktorú tvorcovia nezabúdajú ani v jej ďalšom vývoji a raste. 

Ak sa pozastavíte nad tým, prečo sa Talianska spoločnosť rozhodla pre fínsky názov a nórsku vlajku, ako typický dizajnový prvok, vysvetlenie je veľmi zaujímavé! Neobvyklé spojenie symbolizuje spoluprácu, inšpiráciu, prepojenie rozličných vplyvov a tiež hľadanie netypických riešení. Práve takáto si značka Napapijri želá byť: jedinečná, originálna, praktická a vždy inovatívna.


Rešpekt k prírode bol jedným z hlavných pilierov značky Napapijri už od jej vzniku. V posledných rokoch sa preto značka cielene posúva o krok ďalej smerom k ekológii a razí preto filozofiu udržateľnej módy.


Udržateľnosť, ako nový priestor na kreativitu

Nakoľko si tvorcovia tejto značky plne uvedomujú, že módny priemysel čelí obrovskému ekologickému problému, akým je odpad, rozhodli sa prehodnotiť svoje postupy a pretvoriť spôsob, akým vyrábajú oblečenie. Ich cieľom je vyrábať produkty, ktoré možno „vyrobiť tak, aby boli znovu použité“. Jednotlivé kusy oblečenia preto vyrábajú z jedného materiálu, pre jednoduchší proces recyklácie. Napapijri v tomto duchu vytvorili sériu pod názvom „Circular Series“ – ide o rad plne recyklovateľných odevov Cradle to Cradle Certified® Gold.


Tvorcovia značky Napapijri veria, že udržateľnosť je novým priestorom na kreativitu. Práve udržateľnosť inšpiruje nové nápady a inovácie, a podľa ich slov tiež presadzuje záujmy jednotlivcov i sveta.


Etická móda otvára brány inováciám

V roku 2015 spravila značka prvý, rozhodujúci krok, smerom k etickej móde tým, že zakázali používanie kožušín a páperia vo svojich produktoch a vyvinuli jedinečnú izoláciu Thermo-Fibre™, ktorá je ľahká, teplá, rýchloschnúca a čo je najdôležitejšie, úplne bez zvieracích komponentov. Tento špeciálne vyvinutý materiál dokonale izoluje od nepriazne počasia, a pritom je taký ľahký, takže modernú Napapijri bundu na sebe takmer necítite. Napapijri bundy nepotrebujú ozdobné kožušinové lemy, dôležitá je funkcia. V dizajne totiž kladú dôraz na čisté, jednoduché línie. 


Tvorcovia značky Napapijri sa dokonca rozhodli pre vlastné pestovanie organickej bavlny. Ich organicky pestované bavlnené vlákna sú v súlade s uznávanými certifikačnými normami a ich dlhodobým cieľom je podporovanie a udržiavanie zdravia ekosystémov, pôdy a v neposlednom rade tým aj zdravia ľudí samotných.


Zaujíma vás, napríklad, odkiaľ sa berú materiály pre výrobu bundy Napapijri Rainforest? Pôvod každého vlákna môžete nájsť na špeciálnej web mape. 


Značka, ktorú si zamilujete

Značka Napapijri patrí medzi najpredávanejšie značky v okruhu luxusnej outdoor a street módy a je spojením kvality, efektívnosti, inovatívnosti a spoločenskej zodpovednosti. 


Každá značka má kultový produkt a pokiaľ ide o Napapijri, je to bezpochýb bunda Rainforest. Štýlová, ležérna, ale tiež veľmi praktická bunda Rainforest je bestsellerom a to hneď z viacerých dôvodov. Jej dizajn je nadčasový, hodí sa na akúkoľvek príležitosť a je aktuálna celoročne. Bunda Rainforest je k dispozícii v rôznych materiáloch a farbách. Má ikonický dizajn a zapadne do šatníka dobrodruhov i milovníkov rafinovaného pohodlia.  


Z našej širokej oblečenia a doplnkov tejto značky si zaručene vyberiete. Odporúčame napríklad Napapijri mikiny z fleecu či bavlny, ktoré sú priedušné, teplé a pohodlné. Dámska aj pánska kolekcia mikín je charakteristická jednoduchým dizajnom, v športovom aj voľnočasovom štýle. Elegantnú radu zastupujú svetre alebo mikiny bez potlače alebo s vlajočkou. V duchu funkčného minimalizmu sa nesú tričká, nohavice, čiapky a ďalšie produkty


Vyberte si už dnes oblečenie, ktoré si skrátka zamilujete! Kto raz začne nosiť Napapijri, nikdy na túto značku nedá dopustiť.