Finálny výpredaj až do - 50%

Všetky produkty skladom

vyše 8000 modelov na výber

13 najlepších tipov, ako by sa mali muži obliekať v štyridsiatke!!

Nezaradené

Keď sa dostanete na vek 40 rokov, veľa vecí vo vašom živote budete vnímať inak. Zistíte, že vás maličkosti zaujímajú čoraz menej. Zistíte, že ľudia vo vašom okolí si vás oveľa viac vážia. A zistíte, že štýl obliekania, ktorý sa vám páčil doteraz, sa vám vlastne už tak veľmi ani nepáči a nehodí. Prinášame vám 13 skvelých tipov, ako byť aj v štyridsiatke štýloví.

Žiadne kapsáče

Či už kraťasy alebo nohavice, v žiadnom prípade nie kapsáče. Áno páni, máte pravdu. Sú pohodlné a aj množstvo veľkých vreciek sa z praktického hľadiska môže hodiť. No po dovŕšení štyridsiatky (pokiaľ chcete byť štýloví) sa ich zaručene zbavte.

Noste biele tričká

Biela je výborná. Hodí sa (takmer) ku všetkému. No pokiaľ sa rozhodnete nosiť biele tričká, uistite sa, že sú v 100 % stave čistoty a sviežosti. Pokiaľ v bielom tričku vyzeráte, ako by ste sa práve vyvalili z postele, vášmu imidžu to nepridá.

Džínsovina hore aj dole - NIKDY

Ak chcete nosiť džínsové nohavice, vyvarujte sa tomu, aby ste si k nim dali džínsovú košeľu alebo rifľovú bundu. Mladším mužom sa takýto outfit môže hodiť, po štyridsiatke na to zabudnite. Ak chcete džínsové nohavice, potom k nim zvoľte jednoduché tričko. Ak máte radi rifľové košele či bundy, v tom prípade sa k nim skvele hodia hnedé chinos nohavice.

Čisté a elegantné tenisky

Skvelá správa pre všetkých pánov, ktorí sa aj po 40 zaujímajú o svoj imidž. Aj v tomto veku je v pohode nosiť tenisky. Skúste sa však vyhnúť neónovým a výrazným farbám. Vsaďte na klasickú bielu, ale udržiavajte vašu obuv čistú a elegantnú. Vyhnite sa teniskám so šialenými podrážkami. Čierne tenisky nikdy nekombinujte s modrým denimom.

Športové dresy len na športové zápasy

Možno máte parádnu zbierku dresov svojho obľúbeného športového tímu. Je jedno, či sú z limitovanej edície alebo majú veľkú hodnotu. Športové dresy majú zväčša šialené farebné kombinácie a noste ich výlučne len na športové zápasy, nikdy nie v rámci regulérneho outfitu.

Nikdy nenosiť lakovky s džínsami

Obrovská chyba, ktorú robí množstvo pánov. Vaše obľúbené lakovky noste vždy len k príslušnému obleku, ale NIKDY nie v kombinácii s džínsami. Ak si zvolíte džínsy, potom k nim kombinujte príslušné tenisky alebo ležérne mokasíny, nikdy nie lakovky.

Ručičkové hodinky, nie digitálne

OK, pokiaľ si idete zabehať alebo zacvičiť do fitka, digitálne hodinky so stopkami sú v poriadku. Po väčšinu času ale noste klasické ručičkové hodinky. Na trhu nájdete množstvo osvedčených kvalitných značiek v rôznych cenových hladinách. Vyberie si skutočne každý.

Nikdy neodhaľujte priveľmi hruď

Tieto časy sú už za vami. Zabudnite na tielka v spoločnosti. Zabudnite na V-tričká s hlbokými výstrihmi. Zabudnite na košele rozopnuté viac ako na dve gombičky. Pokiaľ ste na letnej dovolenke pri mori, kde je horúco a uvoľnená atmosféra, je to v poriadku. No v bežné dni určite nie, vyzerá to smiešne.

Noste len minimum šperkov

Hodinky a svadobný prsteň by mali postačovať. Jemné korálkové náramky, náboženské kúsky či rodinné dedičstvá...zabudnite na to. Krk plný masívnych retiazok? Pokiaľ ste mafiánskym bossom, tak možno áno. Na bežných štyridsiatnikoch to ale vyznie absurdne. Ak šperky, tak okrem svadobného prsteňa a hodiniek maximálne jeden kus. Viac nie.

Žiadne tričká s výraznou potlačou

Žiadne tričká alebo čokoľvek iné s výraznou potlačou. To isté platí pre kamienky, záplaty alebo okázalú grafiku.

Skúste ísť do mokasín naboso

Niektoré topánky na mužoch vo veku 40 + vyzerajú lepšie bez ponožiek. Napríklad mokasíny. Zahoďte zábrany a smelo do toho. Tento jednoduchý prvok váš imidž výrazne osvieži. Aj vaše nohy…

Kombinujte vzory len s oblekmi

Kombinovanie vzorovaných kusov oblečenia v bežnom nosení nechajte na mladých. Kombinujte vzory len čo sa týka obleku. Košeľa s pásikmi v kombinácii s pruhovanou kravatou? Choďte do toho.

Noste veci, v ktorých sa cítite dobre

Posledný bod je ten najdôležitejší. NIKDY si na seba nedajte niečo, v čom sa necítite dobre, aj keby to bol ten najúžasnejší kúsok, ktorý sa nosí alebo sa vám hodí. Podstatné je, aby ste sa cítili vy skvele a sebavedome. Potom si môžete užívať najlepšiu dekádu svojho života!