Nová kolekcia Jar / Leto 24

Všetky produkty skladom

vyše 8000 modelov na výber

Prečo značka Mustang?

Nezaradené

MUSTANG- rifle, ktoré sa stali legendou!

MUSTANG, nemecká značka, kedysi úzko špecializovaná na výrobu a predaj riflí a rifľového oblečenia, si už neuveriteľných 90 rokov buduje svoje meno. Napriek tomu, že firma v súčasnosti zamestnáva v rámci všetkých svojich prevádzok, len asi 600 ľudí a teda sa radí medzi menšie spoločnosti, zaoberajúce sa predajom módy, každý rok predá oblečenie za viac ako 100 miliónov eur! Toto jednoznačne svedčí o veľkej popularite značky. 

Odvaha, drina, vojna, náhody aj osudové stretnutia- toto všetko zapísalo do príbehu značky, ktorú každý pozná. Pozrime sa spoločne na fantastický príbeh legendárnej značky, ktorá navždy zmenila dejiny obliekania. 

Viac ako (len) história značky MUSTANG

V roku 1932 sa obchodu s drevom, ktorému sa venoval manžel Luise Hermann, príliš nedarilo a finančná situácia manželov donútila rýchlo konať. Luise, ktorá sa naučila šiť u svojej sestry Emmy v neďalekej fabrike na výrobu pracovných odevov, však bola „ženou činu“. Dlho neotáľala a rozhodla sa zamestnať šesť krajčírok, ktoré na druhom poschodí jej domu začali šiť pracovné odevy. Tak vznikla odevná fabrika L. Hermann v Künzelsau, v južnom Nemecku.

Vývoj značky dostal v roku 1945 nový impulz. Vo vedení firmy sa ocitla nová generácia – syn zakladateľa Rolf Hermann a jeho zať Albert Sefranek. V roku 1948 sa podaril Albertovi Sefranekovi husársky kúsok a bez pochyby aj obchod jeho života, keď vymenil šesť fliaš miestnej pálenky za šesť párov nohavíc (vtedy veľmi nezvyčajného štýlu). Práve tieto neskôr použil na vývoj prvých európskych riflí. Prvotné pochybnosti ohľadom záujmu o takéto neobvykle tesné nohavice sa obratom rozplynuli, keď dopyt po nich zrazu nezastaviteľne rástol. 

V roku 1953 priniesla značka niečo dovtedy nevídané! Svoj sortiment odvážne rozšírili o dámske rifle. V časoch, kedy ženy nosili prevažne sukne a šaty, tieto nohavice spôsobili poriadny rozruch! Pomenovali ich „dámske kempingové nohavice“. Veď aj ten najväčší kritik predsa musel uznať, že nohavice sú vhodnejšie na kempovanie ako sukňa...

Písal sa rok 1958 svetlo sveta konečne uzrela značka MUSTANG. K zmene pôvodného názvu došlo z  ideových i praktických dôvodov. Logom sa stal obrys vzpínajúceho sa divokého a neskrotného majestátneho mustanga, ktorý symbolizoval slobodu divokého západu. Názov „MUSTANG“ sa zároveň ľahko vyslovoval v nemčine aj angličtine.

V roku 1961 predstavila značka MUSTANG prvé elastické rifle na svete. Jedným z obrovských úspechov značky, ktorý nasledoval bolo, keď sa nemeckí športovci v roku 1972 objavili na olympijských hrách oblečení práve do oblečenia značky MUSTANG. V roku 1974 do spoločnosti vstúpil „marketingový mág“ Heiner Sefranek. Pod jeho vedením spoločnosť predstavila mnoho noviniek, napríklad rifle so „spraným efektom“. V roku 1989 MUSTANG získal celosvetovú licenciu na JOOP! rifle a začal jeden z najúspešnejších vývojov dizajnérskych riflí v Európe.

V roku 1990 kúpil Heiner Sefranek práva na pieseň „Living for Tomorrow“ od kapely Scorpions na MUSTANG reklamu. Z CD, na ktorom pieseň následne vydal, sa predalo vyše päťstotisíc kópií a MUSTANG získal Zlatú platňu. MUSTANG sa potom spojil s hudobným kanálom MTV a nasledujúcich 5 rokov sponzoroval najväčšie nemecké rockové festivaly. Taktiež spustil hudobnú šou JAM (Jeans And Music) na hudobnom kanáli VIVA

V roku 2000 MUSTANG kúpil práva na výrobu a distribúciu Bogner Jeans. Kolekcia Bogner Jeans, bola ovplyvnená vášňou pre prepracovaný autentický rifľový vzhľad a odrážala ducha doby, ktorého dynamicky oživovala. 

V roku 2004 MUSTANG predstavil koncept jednej značky v predajni. Toto značke umožnilo expandovať aj na ďalšie trhy najmä na východe a juhovýchode. 

Pri príležitosti 75. výročia vzniku spoločnosti, predstavila značka MUSTANG v roku 2007 na Austraße 10 v Künzelsau vlastné múzeum. Múzeum bolo zriadené v dome, v ktorom kedysi bývala zakladateľka značky a  interaktívnou formou rozpráva, multimediálne spracovaný, príbeh prvého európskeho výrobcu riflí. 

MUSTANG- legenda, ktorá ide ďalej

V dnešnej dobe pravdepodobne neexistuje nikto, kto by sa so značkou MUSTANG počas svojho života nestretol. Za 90 rokov fungovania sa stala nespochybniteľným priekopníkom vo svete rifľovej módy, a svoj záber neustále rozširuje. 

Napriek úzkej prvotnej špecializácii je súčasné produktové portfólio značky MUSTANG pomerne široké. Základná ponuka je rozdelená na kolekciu pre ženy a pre mužov. V ponuke sú okrem riflí aj nohavice, tričká, mikiny, košele, bundy, vesty, boxerky, ponožky, šály, čiapky a iné. Z aktuálnej ponuky na našej stránke si zaiste vyberiete. 

Oblečenie značky MUSTANG je štýlové, funkčné, kvalitné a jeho dizajn je skrátka nadčasový! História nás presvedčila o tom, že Logo MUSTANG len tak nevyjde z módy!