Nová kolekcia Jar / Leto 24

Všetky produkty skladom

vyše 8000 modelov na výber

Ako sa obliecť za 10 minút?

Nezaradené

Pár jednoduchých rád, ktoré vám zmenia život!

Pamätáte si ešte na heslo: „Kráčaj s dobou!“? Kedysi nastolené trendy ponúkali priestor na to, aby sme s nimi kráčali. Dnes však žijeme vo svete, ktorý je prirýchly na to, aby sme v ňom len kráčali. Doslova musíme bežať. S „vetrom opreteky“ bežíme v ústrety novým výzvam, možnostiam, zážitkom. 


Na jednej strane sa postupne zrýchľuje životné tempo, na druhej strane sa však skracuje čas, ktorý máme určený na prípravu. Občas môžeme mať dokonca pocit, že na to, aby nám v živote nič neuniklo, by sme mali byť vždy pripravení. Ako sa však naučiť nestrácať zbytočne drahocenný čas? 


Predstavte si napríklad, koľko času (a tiež stresu) by vám ušetrilo, ak by ste sa dokázali obliecť za 10 minút! Hovoríte si, že je to nereálne? Odhalíme vám 3 jednoduché rady ako na to, aby ste nestrácali zbytočne čas s prípravami a pritom vyzerali perfektne


1.) Vytvorte si KAPSULOVÝ ŠATNÍK

Stretli ste sa už s pojmom „kapsulový šatník“? Tento pojem úzko súvisí s minimalizmom a ekologickým spôsobom života, presnejšie s udržateľnosťou. Ideou takéhoto šatníka je, že sa zbavíte zbytočného oblečenia, ktoré roky leží v skrini a čaká na ten správny moment (ktorý nikdy nepríde) a nahradíte ho ľahko kombinovateľnými základnými kúskami, ktoré len tak rýchlo nevyjdú z módy. 


Pokiaľ cítite, že si v živote potrebujete upratať, toto je ten správny prvý krok. Zbavenie sa nepotrebných materiálnych vecí totiž predstavuje dôležitý vnútorný krok smerom k odosobneniu sa od vecí, ktoré vás zväzujú. Nefixujte sa na veci, ktoré nenosíte, lebo vám nesedia, alebo si k ním nemáte čo obliecť. Neobchádzajte donekonečna tie rifle, do ktorých ste chceli schudnúť, ani tú košeľu, ktorú vám kúpila mama na narodeniny. Je čas povedať: „Zbohom!“ všetkému, čo vás nerobí šťastnými; čo nie je súčasťou tých pár vecí, ktoré pravidelne nosíte a čo zbytočne zaberá miesto. 


Kapsulový šatník by mal obsahovať menší počet kúskov oblečenia - okolo 40. Outfitov však z týchto kúskov však dokážete vytvoriť veľa, napriek tomu, že vzniknú kombináciou toho mála vecí, ktoré k dispozícií máte. Malo by ísť o kvalitné oblečenie, ktoré vám výborne sedí a lichotí vašej postave a v neposlednom rade sa v ňom cítite dobre. 


Takýto šatník vám nielen ušetrí peniaze a to tým, že kúsky v ňom tak ľahko nevyjdú z módy, ale ušetrí vám aj zbytočný stres, ktorý vám môže spôsobovať nekonečné hrabanie sa v ňom. 


Rozhodli ste sa, že idete do toho? Tieto kúsky by rozhodne vo vašom kapsulovom šatníku nemali chýbať:


  • Dámy, nezabúdajte mať v šatníku: klasické a navždy moderné biele tričko; čiernu úzku sukňu; prúžkovaný top; rifle, ktoré vám padnú ako uliate; neutrálny sveter; čierne alebo šedé nohavice; čierne sako; kardigán a bielu košeľu. 
  • Páni, nezabúdajte mať v šatníku: biele a čierne tričko; perfektne sediace rifle; neutrálny sveter; čierne alebo šedé nohavice; bielu košeľu a tmavú košeľu a perfektne sediace sako neutrálnej farby. 
  • Sezónne potom do šatníka dopĺňajte nehynúce klasiky ako rifľovú bundu, koženú bundu a kvalitný kabát. 


Pokiaľ hľadáte inšpiráciu, po akých kúskoch oblečenia siahnuť, pripravili sme pre vás niekoľko základných kúskov, ktoré by vo vašom šatníku rozhodne nemali chýbať.


Super tipy: 

  • Dajte pozor na to, aby ste mali v šatníku vždy len kúsky, nositeľné v danom ročnom období. Veď načo sa zbytočne prehrabávať svetrami v lete...

  • Všetko oblečenie v šatníku by malo byť čisté, vyžehlené a úhľadne uložené. 



    2.) Zreorganizujte DOPLNKY!

Slovo „doplnok“ za posledné roky, bezpochyby, nabralo na dôležitosti. Už nie je len doplnkom. Je nevyhnutnou súčasťou každého štýlového outfitu. Je to „bodka“, ktorú cítite na jazyku po degustácii kvalitného vína, je to vôňa kvetu, bez ktorého by bol kvet len krásnym obrázkom, je to ten rám, bez ktorého by obraz nebol hotovým umeleckým dielom. Doplnok už skrátka nie je len voliteľnou záležitosťou- je nutnosťou, ktorá premení bežný styling na výnimočný a do detailov prepracovaný. 


Aby ste mali istotu, že máte tie správne doplnky k vašim outfitom, nezabudnite investovať najmä do neutrálnych- farebne aj štýlovo. Dámy, nezabúdajte mať po ruke kabelku béžovej alebo čiernej farby, ktorá sa hodí takmer ku všetkému. Pánska taška v tmavých odtieňoch je taktiež neutrálnym doplnkom. 


Šperky, hodinky a bižutéria sú, do veľkej miery, záležitosťou vášho individuálneho vkusu. Mali by ste ich však mať vždy prehľadne uložené tak, aby ste sa rýchlo vedeli zorientovať kde čo máte. Existuje množstvo organizérov, ktoré vám pomôžu uskladniť vaše doplnky prakticky a taktiež vizuálne príťažlivo. Veď pohľad na pekne vystavené obľúbené doplnky vám určite vyčarí úsmev na tvári. 


Čiapky, šály a šatky podľa sezóny by taktiež nemali chýbať vo vašom šatníku. Je len a len na vás, či stavíte na neutrálny dizajn, alebo si dovolíte vzorovo trošku uletieť, práve tieto doplnky znesú viac odvahy.


Či už je opasok bežnou súčasťou vášho každodenného outfitu, alebo po ňom siahnete príležitostne, aj u opaskov platí jednoduché pravidlo- vo vašom šatníku by nemali chýbať kvalitné, nadčasové kúsky v neutrálnych farbách. 


Pokiaľ hľadáte inšpiráciu, po akých doplnkoch siahnuť, pripravili sme pre vás niekoľko zaujímavých kúskov, z ktorých si zaručene vyberiete.


Super tipy: 


  • Nezabúdajte na decentné univerzálne doplnky, ktoré sa hodia na bežné nosenie. Často práve jemný doplnok dokáže pritiahnuť pohľady. 

  • Všetky doplnky majte prehľadne uložené podľa typu: hodinky, šperky, čiapky, šály, opasky, tašky, peňaženky, okuliare, iné. Siahnite po organizéroch či stojanoch. Uľahčia vám orientáciu v tom, čo všetko máte a zjednodušia vám rozhodovanie, ktorý doplnok je pre vás ten správny. 



    3.) Pripravte si outfit deň vopred 

„Pripraveným šťastie praje.“ V tomto prípade to platí doslova. Vyberte si outfit deň vopred a vyhnete sa tak zbytočnému stresu, ktorý vám nekonečné prehrabávanie sa šatníkom môže spôsobiť. Pokiaľ sa zvyknete obliekať vždy podľa aktuálnej nálady, nezúfajte! Aj vy si viete outfit pripraviť vopred. Ako? Poďte na to „šalamúnsky“ a pripravte si outfity rovno dva! Až tesne pred obliekaním sa rozhodnete, na ktorý z nich máte náladu. 


Okrem oblečenia si nezabudnite pripraviť aj obuv a doplnky. Skrátka len pohodlne vhupnete do štýlových doplnkov, vezmete do ruky kabelku alebo tašku, obujete topánky a „hor sa(!)“ v ústrety novému úspešnému dňu. Bez stresov a nervov, rýchlo a elegantne. Znie to všetko veľmi jednoducho, však? Práve v jednoduchosti sa však ukrýva krása. Vyskúšajte naše 3 jednoduché rady a už viac nestrácajte čas zbytočnosťami.